Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Özel Gözde Sıtmapınarı Hastanesi'nde Sağlık Skandalı
Hakan Şahin, ameliyat sonrasında vücudunda iğne bırakan iki doktor hakkında hukuk mücadelesi başlattı.

MALATYA GÜNCEL/ÖZEL - İki yıl önce kasık bölgesindeki ağrı sebebiyle kasık fıtığı (Inguinal Hernia) olduğu tespit edilerek ameliyat edilen 39 yaşındaki Hakan Şahin, ameliyat sonrasında vücudunda iğne bırakan iki doktor hakkında hukuk mücadelesi başlattı.  

‘‘SAĞLIĞIMDAN OLDUM’’

Malatya’nın Merkez ilçesine bağlı Sarıcıoğlu mahallesinde ikamet eden 39 yaşındaki Hakan Şahin, Özel Gözde Sıtmapınarı hastanesinde ameliyat oldu. Yaklaşık bir saat süren ameliyatın ardından kendine gelen ve taburcu edilen Şahin, bir zaman sonra yürümekte zorlandığını ve ağrılarının giderek arttığını anlayıp başka bir hastaneye kontrole gidince şaşkınlık geçirdi.

‘Sağlıma kavuştum derken, sağlığımdan oldum’ diyen 39 yaşındaki Hakan Şahin, "Yaklaşık iki yıl önce kasık bölgemdeki ağrılardan dolayı Gözde Sıtmapınarı hastanesine gittim. İlk olarak burada genel cerrahlardan Oğuz Demirbilek’e kontrol oldum. Orada yapılan tetkikler sonucunda kasık bölgemde sorun olduğunu söylediler ve ameliyat olmam gerektiğini belirttiler. Sonrasında bende ameliyata alındım" dedi.

‘‘HASTANEDE CESET GİBİ OLDUM’’

Yaklaşık bir saat süren ameliyatında sağ  ayağında damar yolu açıldığını da söyleyen Şahin, "Ameliyattan kısa bir süre sonra sağ ayağımda ağrı hissettim. Özellikle hareket ettiğim bir esnada sağ ayağımda burkulma oldu. Burkulma sonrası ayağımdaki ağrı artınca başka bir hastaneye giderek muayene oldum. Ayağımın filmini çektiler. Yapılan muayene esnasında beni tedavi eden doktor, serum ucu diye tabir edilen bir metalik parçanın ameliyat esnasında ayağımda unutulmuş olacağını söyledi. Ben o gün hastanede ceset gibi oldum. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Benim bakmakla yükümlü bir ailem vardı, kendimden çok o dakikada onları düşünüp durdum. Oysa ben ameliyatım başarılı geçti diye o günlerde sevinmiştim. Ama sonrasında dünyam karardı" şeklinde konuştu.

‘‘BU İŞİ UZATMA’’

Ayağındaki metalik bir parçanın olduğuna ilk önce inanmayarak hastane hastane gezen ve sonrasında ise kendisini tedavi eden doktorların,‘Evet ayağınızda metalik bir parça var’  sözlerinden sonra Gözde Sıtmapınarı Hastanesinde kendisini ameliyat eden doktorlarla görüştüğünü söyleyen Hakan Şahin,‘‘Ayağımdaki metalik parçadan haberdar olduğum gün bana dünya zindan oldu. O gün Gözde Sıtmapınarı Hastanesinde beni ameliyat eden doktorlardan Oğuz Demirbilek’le görüştüm. Bana sitem ettiler, bana ilk önce bütün masrafını karşılarız dediler. Oğuz Bey, beni yine aynı hastanedeki başka bir doktora yönlendirdi. Fakat yönlendirdiği esnada kendisi de o doktorla kısa bir süre görüşme yaptı. O doktorda bana ‘Bu işi uzatma seni bir kez daha ameliyat yapalım’ dediler.

‘‘YENİ BİR AMELİYATIN RİSKİDE OLABİLECEĞİ BANA SÖYLENDİ’’ 

Yaşanan sürecin ardından alanında uzman olan doktorlara gittiğini söyleyen Şahin,‘‘Devlet Hastanesi dahil bir çok hastanedeki görüştüğüm doktorların bir çoğu yeni bir ameliyat olursam beyin-sinir hücrelerimin zarar görebileceğinden riskinde olabileceğini söyledi. Gözde Hastanesinden doktor Mehmet Çamurlu’da sağ ayağımda metalik dansite de lineer  yabancı cisim görünümü mevcuttur raporu verdi. Malatya Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün de 14.11.2012 tarihli raporunda da iğne benzeri materyalin bulunduğuna yer verildi."dedi.

‘‘DOSYA MALATYA’YA GÖNDERİLDİ’’

Kısa bir süre önce konuyla alakalı hukuki işlem başlattıklarını bildiren Şahin,"Konuyla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer yoktur kararı verdi. Bende bu karara Elazığ Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na başvurarak itiraz ettim.İtirazım kabul edildi.Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 14/11/2012 tarih ve 2012/15416 soruşturma 2012/12436 sayılı kovuşturmaya yer olmadığına dair karar kaldırıldı.Elazığ 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından şüpheli doktor Mehmet Çağatay Gürkok ve Oğuz Demirbilek hakkında taksirle yaralamaya neden olmak suçundan görevli mahkemeye kamu davası açılması yönüyle gereğinin ifası için dosya Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.Yani bu karar bilirkişi raporlarına,mevcut delil durumuna,ifademe ve tüm dosya kapsamına göre verilmiş. 3 Nisan 2013 tarihinde Malatya 2.Sulh Ceza Mahkemesinde dava görüşülecek. Ben sesimi çıkarmazsam, diğer insanlar sesini çıkarmazsa, bir zaman sonra bu iş önüne geçilmez bir durum alır. Birisinin sesini çıkarması gerekiyordu." diye konuştu.

Öte yandan her iki doktorunda Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan savunmalarında suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.


malatyaguncel.com
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle