Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
DEMİRCİ ESNAFI ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILIYOR

Malatya merkezdeki Bakırcılar çarşısında faaliyet gösteren demirci esnafı için küçük bir sanayi sitesi yapılacak.

 
Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın il dışında olması sebebiyle Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu başkanlık etti.

Gündeme geçilmeden önce, kapanan Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) mensubu olan meclis üyelerinin AK Partiye geçtiklerine dair verdikleri dilekçeleri okundu. Böylelikle Mehmet Selim Sözen, Celalettin Gönültaş, Mustafa Karaman, Sadin Şahin ve Ekrem Dağ AK Partiye katıldıklarını beyan ettiler.
Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, adı geçen üyelerin 2009 yılı seçimlerinden bu yana Belediye Meclisi’nde görev aldıklarını kaydederek, yeni kararlarının kendileri, Belediye Meclisi ve Malatya için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

 
Gündem maddelerini görüşen Belediye Meclisi, gündemde yer alan; Arşiv Hizmetleri Görev ve Çalışma Yönetmeliği’ni komisyon raporu doğrultusunda kabul ederken, Kültür A.Ş.’nin kredi kullanımı için Malatya Belediyesi’nin kefaleti ile Çarmuzu mahallesindeki Belediye’ye ait parsele Bakırcılar Çarşısı’ndaki demirci esnafının buraya taşınması amacıyla kat karşılığı küçük sanayi sitesi yapımını da kabul etti.

 
Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği taslağı ise Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddeleri arasında bulunan ve Ankara Altındağ Belediyesi tarafından bağışlanan panelvan tipi bir aracın belediyeye hibesi de kabul edildi.

 
Mecliste, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün teklifi doğrultusunda, yeni inşaatlarda su sarfiyatında akıllı sayaç kullanımının zorunlu tutulması ve yüzde 10 indirimle suyun kullanılabilmesi teklifi de görüşülerek kabul edildi.

 
Meclis Toplantısında gündeme gelen cadde ve sokak isimleri ile ilgili olarak da Başkan Vekili Ertan Mumcu, geçtiğimiz yıl, Kent Konseyi’nin yaptığı çalışma sonucu 2406 cadde ve sokakta yeni isimlendirme yapıldığını, çalışmanın bölge halkıyla yapılan istişare ve daha sonra meclis komisyonunda 4-5 ay kadar değerlendirme yapılması sonrası Belediye Meclisi’nde kararlaştırıldığını anımsattı. Mumcu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 
“Özellikle numaralandırılmış cadde ve sokaklara aslında yeni isimler verildi. Bir diğer temel kriter de cadde ve sokak isimlerinin mahalle isimleriyle çakışmaması gerekiyordu. Doğal olarak verilen isimlerin genel ahlak, kültür ve ananelerimize, örf ve geçmişimize ışık tutacak ve aykırı olmayacak şekliyle tanzim edilmesi esastır. Takdir edilmeli ki mutlaka gözden kaçan ya da bir takım taleplere belki cevap veremeyecek derecede isimler kalmıştır veya verilmiştir. Bununla ilgili bir süreç başlattık. Gerekçeleri belirtilmek suretiyle dilekçelerin kabulüne başlanmıştır. İleriki toplantılarda gelen dilekçeleri komisyona havale edilmesini görüşeceğiz.”


malatyaertv.com
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle