Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
“KILIÇDAROĞLU İFLAS ETMİŞ TÜCCAR”

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, “Yazıktır, günahtır, bizim 300 milyar doların üzerinde bu konuya ayırdığımız ve harcadığımız para var. Biz bu 300 milyar doları ekonomimizde harcıyor olsaydık Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kaldırım taşını gümüşten döşeyebilirdik” dedi.

 
AK Parti il binasında düzenlenen Halk Gününe AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı katıldı.

 
Toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkan yardımcısı Hakan Kahtalı, Halk Günü toplantıları ile sıkıntısı ve sorunu olan vatandaşların sorunlarını aktarmak için Ankara’ya gitmek yerine milletvekillerinin Malatya’ya gelerek dinlediğini ve böylece zaman kaybının da engellenmiş olduğunu ifade etti.

“SİVİL ANAYASADA KARARLIYIZ”
AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Uzlaşma arayışlarının belli bir süre içerisinde bitmesi lazım. Şuanda yaklaşık 1.5 yıldır bu çalışmalar devam ediyor. Ama görünen oki, bu kendi haline bırakıldığında yine 1.5 yıl daha, yine devamında 1.5 yıl daha yine devam edecek. Oysa milletin bu konuya sabrı yok. Dolayısıyla sayın başbakanımızın da açıkladığı gibi AK Parti’nin kendi kurmayları, anayasa profesörlerimiz ve kendi çalışmalarımız ile bizim kendi taslak metnimiz var. Muhalefet partilerinin de 23 Nisan’a kadar süre istemeleri değerlendiriliyor. Biz bu süre içerisinde eğer uzlaşma ile bir anayasa metni çıkarsa parlamentodan, onu sizlerin huzurunuza, referanduma getirip sunup, bundan sonra sivil anayasa ile Türkiye’yi bütün sıkıntılardan kurtarmış olacağız. Gelmezse ne olacak? Biz verdiğimiz sözün arkasındayız. Milletimize bir söz verdik, bu dönemde mutlaka bir sivil anayasayı yapacağız. Bu yapmış olduğumuz kazanımları, tüm hak ve hürriyetleri anayasada teminat altına alacağız diye söz vermiştik. O sözümüzün arkasında olacağız. Her ne kadar 330 milletvekilimiz olmasa bile, kendi anayasamızı söz verdiğimiz gibi, milletin huzurunda Meclis’in ortasına getirip koyacağız, tartışmaya açacağız. İnşallah, 330’u bulursak millete geleceğiz. Sizinle beraber yapacağız. Söylediğimiz şey o. Milleti temsilen buraya geldiniz. Bu anayasa içinde hepiniz söz verdiğiniz. Öyle ise anayasa da uzlaşma zeminini ve uzlaşma kültürünü oluşturup, bu anayasayı bu millete hediye etmeniz lazım. Aksi takdirde yapmazsanız, şimdiye kadar Türkiye’nin demokratikleşmesinde hangi cesur adımları attıysak, hakka ve halka dayalı olarak biz kendi anayasamızı getiririz, Millet ile birlikte büyük uzlaşmayı gerçekleştiririz ve bu memleketin 100 yıl önünü açacak yeni anayasasını bu millete kazandırırız. Dolayısıyla bunu gerçekleştireceğiz. Bunda karalıyız. Size verdiğimiz sözün her zaman arkasında olacağız” dedi.

“BİZ HZ. BİLAL’İN YANINDA DURUYORUZ”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uhdesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle özürlülere yönelik yeni bir çalışma başlattığını belirten Fındıklı, “Özürlü kardeşlerimizin, onların öğretmenlik haklarından tutun, iş hakları, yeni kadrolar ile birlikte, dezavantajlı olan toplumun kesiminin elinden tutmak sayın başbakanımıza nasip oldu. Grup toplantısında açıkladı. Büyük bir heyecanla, İnşallah bu kardeşlerimizin hepsinin devlet memuru olmaları, evlerine külfet yerine, ailelerine destek olabilecek konuma gelmelerini sağlayacak tedbirler alındı, kadrolar da açılacak. Dolayısıyla onlarda bu müjdeden istifade edecekler” şeklinde konuştu.

 
Fındıklı şunları söyledi, “AK Parti genel politikaları itibariyle şimdiye kadar horlanmış, dışarıda tutulmuş, hatırı sorulmamış, hastane kapılarından kovulmuş, çocukları hastanede rehin kalmış, okulları varoşlarda damları akarken, toplumun gerçek temsilcilerinin hep yanında olduk. Dolayısıyla yine onlarla beraber, Türkiye’yi gerçek anlamda dönüştürmeye, değiştirmeye devam edeceğiz. Nerede bir mazlum varsa, nerede bir mağdur varsa, biz biliyoruz ki, onların duaları ile ayaktayız. Onlara hizmet etmekte bizler için şereftir, onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz Hz. Bilal’in yanında duruyoruz, Hz. Bilal’in arkadaşlarıyız. Yolumuza da öyle devam edeceğiz.”
“SANAYİCİ VE TÜCCAR SEÇİMİNİ YAPAR”
Toplantı da basın mensuplarından gelen sorulara da yanıt veren Fındıklı, TSO seçimleri için daha önce açık ve net olarak ifadelerini kamuoyuna aktardığını söyleyerek, “İnanarak ve düşünerek, içimden gelen duyguları kamuoyu ile paylaşmıştım. O konu benim konum değil. Sanayici ve tüccar arkadaşlarımız kendi seçimlerini gerçekleştirirler, yaparlar. Ben cevap verilmesi gereken tüm sorulara cevap verdim. Ertelenmesi ayrı bir şey. Bakanlar Kurulu kararı ile ertelendi. Listelerde, yeni sistemden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı ertelendi. Bakanlık ve TOBB sorun üzerinde çalışıyor. Sorunu çözecekler ve seçimleri gerçekleştirecekler” diye konuştu.

 
İmralı süreci ile ilgili gelişmeler hakkında da değerlendirme yapan AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Kanı kan ile yoğurmazlar. Kan ve gözyaşı evlat acısı düştüğü yeri yakar. 3 gün gideriz,. Acısına ortak oluruz, 3 günden sonra o anne, o baba ve o kardeş kendi acısıyla baş başa kalır. Ömrünün sonuna kadarda, Allah kimseye evlat acısı vermesin, yüreği titrer. Bu söylediklerimi gençler anlayamayabilir. Ama evlat sahibi olanlar, anne olanlar, baba olanlar, bunun ne anlama geldiğini çok iyi anlarlar. Bende gençken, çok militanlık yaptım, çok hopladım, çok zıpladım, ama annemin ve babamın yürek titremesini şimdi anlıyordum. Dolayısıyla bizi en iyi anlayacak olanlar annelerdir, bu hem Kürt anneleridir, hem şehitlerin anneleridir. Bizi en iyi anlayacak olanlar onlardır. Bunlar Türkiye’nin bir başka ülke ile savaş yaptığı düşmanları değil. Dağdaki çocuklarda bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bizim vatandaşlarımızın evlatlarıdır. Bir şekilde kanmış, kandırılmış, bir şekilde dağ gitmiş, her gün o anneler elleri titreye titreye oğlunu peşinden geziyor. Şehit anneleri çocuklarını kınalayarak, asker anneleri çocuklarını gönderiyor, her gün televizyonu açarken korkuyorlar. Bu eziyeti bu millete yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu iş mutlaka ve mutlaka çözülecek. Kim tarafından çözülecek. 7 düvelde biliyor ki, PKK’lı da biliyor ki, BDP’lisi biliyor ki, CHP’lisi de biliyor ki, MHP’lisi de biliyor ki, Türkiye’deki her vatandaşta biliyor ki, bu işi çözerse, çözerse Recep Tayyip Erdoğan çözer. Ama döverek çözer, ama severek çözer. Bu iş dövüşerek bitecekse de, bu iş barışla da çözülecekse, bu işi ancak ve ancak Recep Tayyip Erdoğan çözer. Çünkü sayın başbakanımız bu işe insanı, İslami ve vicdanı boyutta bakıyor. Önümüzde bir Cumhurbaşkanı seçimi var, önümüzde ondan evvel bir belediye seçimi var, 2015’de ise milletvekili seçimi var, anayasayı da değiştirirsek, referandum var. Hiçbir lider kendisini düşünüyor olsa, 4 tane büyük seçim önünde varken böyle riskli bir şeyde elini taşın altına koymaz. Kim bu taşın altına elini koyar? Gerçekten insan sevgisi olan, yüreğinde gerçekten Allan korkusu olan, gerçekten bu ülkeye sevdalı olan biri ancak bütün bedeli ile bu tayın altına bedenini koyar. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kaydetti.

“TERÖR OLMASAYDI, BÖLGENİN KALDIRIM TAŞLARI GÜMÜŞTEN YAPILIRDI”

 

Fındıklı şöyle devam etti, “Şimdi bu iş çözülecek, çözülecek. Mutlaka çözülecek. Bu işi istiyoruzki, kucaklaşarak, af ederek, bir birimize merhametle yaklaşarak, bunu kan davası haline getirmeden bu yaraları sarmak yine bize düşer. Türkiye, bu sıkıntılarını çözmek zorundadır. Yazıktır, günahtır, bizim 300 milyar doların üzerinde bu konuya ayırdığımız ve harcadığımız para var. Biz bu 300 milyar doları ekonomimizde harcıyor olsaydık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kaldırım taşını gümüşten döşeyebilirdik. Öyleyse yöneticiler, akıl sahipleri, vicdan sahipleri, akılları ile vicdanlarını yan yana getirerek, yine bunu millet ile beraber çözeceğiz.”

 


Fındıklı, daha sonra halk gününe katılan vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.


malatyaertv.com
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle