Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
KUYUMCULAR BANKA VE PTT İLE REKABET EDEMEZ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, banka ve PTT’nın altın satmasını doğru bulmadıklarını söyleyerek, “Kuyumcu esnafının bankalarla ve devletin PTT’si ile rekabet etme şansı yoktur. Bu uygulama durdurulmalı” dedi.

 
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte MESOB Başkanı Şevket keskin’i ziyaret etti. Ziyarette kuyumcuların yaşadığı sıkıntıları gündeme getiren MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf ve sanatkarlar AVM’ler ve ATM’ler arasında sıkışmış bir durumdayız. Biz bunu atlatalım derken, karşımıza bir baktık ki, bankalar, arkasında PTT çıktı. Malatya’da 250’ye yakın kuyumcu esnafımız var. Hani derler ya, altını ancak sarraf anlar. Şimdi banka ve PTT kuyumcularla rekabet etmeye başladı. Önce bankalar altın satmaya başladı, ardından PTT altın satmaya başladı” dedi.
Hükümetin güzel politikalarda yürüttüğünü, esnaf ve sanatkar camiasının da Başbakan Erdoğan’ı sevdiğini belirten Keskin, “Ama şunu söylüyoruz, Bir AVM ile AÜTM arasında sıkışan esnaf ve sanatkar, ardından PTT ile banka arasında tekrar sıkıştı. Korkunç bir sermayenin arasında sıkışmış durumdayız. Bankalar kendi işini yapsın, PTT mektubu ile telgrafı ile uğraşsın, esnafın sahasından geri çekilsinler” diye konuştu.

 
Sermayesi yabancı olan, Malatya ile ilgisi bulunmayan marketlerin artık buldukları binaların altını yıkarak şube açtığını belirten Keskin, “Esnafı bitirdiğiniz zaman o ili bitirirsiniz, o caddeyi bitirirsiniz, o sokağa bitirirsiniz. Esnaf ve sanatkarın PTT ile devlete bağlı kurumlarla rekabet etme şansı mümkün değildir. Esnaf ve sanatkar sosyal devletin yapmadığını yapmaktadır. Büyük holdinglere artık esnaftan elinizi ve ayağınızı çekin deyin. Esnafın biraz önü açılsın, değişim ve dönüşüme esnafta uysun. Ama değişim ve dönüşüme başlayacağımız bir yerde karşımıza öyle bir güç çıkıyorki, köşeye sıkışıp kalıyoruz. Şimdi esnafın banka ve PTT ile rekabet debilir mi? Edemez. Bu sorunun özellikle çözülmesini talep ediyoruz” dedi.

 
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Bizde durumdan vazife çıkartıp da, görevi olmayan işleri yapmak tarihe karışmalı. Geçmiş dönemde bunlar vardı. Elbetteki devletin kurumların içerisinde esnafın sahasını daraltacak işler yapmasını ben şık bulmuyorum. Sizler esnafın adına bizlere sorun ve sıkıntıları iletiyorsunuz, bizde bunları bakanlar ve hükümet nezdinde takip edeceğiz. Kuyumcularla ilgili sorunu da takip edeceğiz” diye konuştu.

 
Keskin, kuyumcuların banka ve PTT’nin altın satması karşısında yaşadığı sorun ve sıkıntıları kapsayan bir dosyayı Milletvekili Şahin’e verdi. Dosyada, PTT ve bankaların altın satışına başlaması nedeniyle kuyumcu esnafının sıkıntılar yaşamaya başladığı ve bu uygulamanın hem kuyumcu esnaf ve sanatkarını bitireceğini ve hem de kuyumculuk mesleğini engelleyeceği dile getirilerek, uygulamanın kaldırılması talep edildi.


malatyaertv.com
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle