Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
"Enerji Hanım”ın Sekizinci Durağı Olan Malatya Oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Malatya'da kadınlara seslendi.

 
Verimlilik yatırımının maliyetini tasarruf amorti edecek
 
Enerji verimliliği bilincini ve tasarrufu kadınlaraanlatmak üzere yola çıkan Enerji Hanım” sekizincidurağı olan Malatya’da kadınlarla buluştu. Enerji VeTabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açış konuşmasınıyaptığı Enerji Hanım Malatya Eğitim programınakadınların ilgisi yoğun oldu.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptığıkonuşmada ilk aşamasını kadınlarla başlattıklarıprojenin gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi. Sadece evlerdeki küçük uygulamalarla ülkenin yılda 4 milyar liralık tasarruf sağlanacağını kaydeden BakanYıldız, sanayide ve ticarette verimlilik, binalarda verimlilik ve sokaklarda enerji verimliliği uygulaması ile bu rakamın 15 milyar liraya çıkacağını söyledi. Bakan Yıldız, ülke genelinde cadde, sokak ve parklardatasarruflu ampul kullanılmasını destekledikleri belirterek, “Dönüşümün maliyeti var. Ancak sağlanacaktasarruf ile bu kısa sürede kendisini amorti edecektir” dedi.
 
Bin okul 200 tam teşekkülü hastane
 
Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili Adnan Ulubaş da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerjisini verimlikullanması gerektiğini söyledi. Ulubaş, sadece Enerji Hanım ile sağlanacak tasarruf ile bin adet okul, 200 tane tam teşekküllü hastane yapılabileceğini söyledi. Enerji Hanım projesinin geniş çaplı araştırmalarsonucunda ortaya çıktığını kaydeden Ulubaş, “ Bizim amacımız enerji tasarrufu yapın, enerji kullanmayındemek değil. Biz enerjiyi akıllı ve verimli kullanalım diyoruz” dedi. .
 
Kadınlar erkeklere de verimliliği öğretecek
 
AK Parti Malatya Millet Vekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, kadınların üzerine büyük yük vesorumluluk düştüğünü kaydetti. Kadınların elini attığı her işi başardığına vurgu yapan Çalık, “İnanıyorum bunu da başaracağız. Herkes tasarruf, evlerin mühendisleri olan bizler bunu uygulatacağız, eşlerimizeçocuklarımıza da öğreteceğiz” diye konuştu.
 
Enerji kaynakları sınırsız değil, verimli kullanmak lazım
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Daire Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel, dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji talebinin hızlı bir biçimde artığını vurgulardı. Yüksel “Türkiye’nin enerji tüketimi son 10 yılda yüzde 50’ye yakın artış gösterdi. Enerji talebi gelecek 10yılda bir bu kadar artacak. Oysa enerji kaynakları sınırsız değil. Bu açıdan bakacak olursak, enerjiyi verimlikullanmanın önemi daha iyi anlaşılıyor. Verimliliğin getireceği tasarruf ülkemize çok önemli kazanımsağlayacak” diye konuştu.
 
Malatyalı hanımlar enerjilerini verimli kullanıyor
 
Açış konuşmalarının ardından sahneye gelen Enerji Hanım, Malatyalı kadınlar tarafından coşkuylakarşılandı. Katılımcılara keyifli anlar yaşatan ve neşesiyle ortamı ısıtan enerji Hanım, kadınlara hem evbütçesine katkı sağlamak, hem de ülke kaynaklarını verimli kullanmanın püf noktalarını anlattı. Eğitimprogramının ardından toplantıya katılan kadınlar arasında yapılan çekiliş sonucunda 20 kişiye bulaşıkmakinesinden buzdolabına, elektrik süpürgesinden ütüye varan çeşitli elektrikli ev aletleri hediye edildi.
 
 
malatyaguncel.com

 


 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle