Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Malatya Belediyesi’nden Dev Bir Proje [Nikah Sarayı]

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek dev projenin temel atma törenine tüm vatandaşları davet etti.
 

Malatya’nın Büyükşehir vizyonuna yakışır nitelikteki eserleri bir bir hayata geçiren Malatya Belediyesi, bir dev projeye daha imza atıyor. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan nikah sarayının temeli atılıyor.

27 dönümlük bir arazide kurulacak olan nikah sarayı, toplam 5300 m² inşaat alanına sahip bulunuyor.

Nikah sarayı için 10 Mayıs Cuma günü Saat 11.00’de düzenlenecek temel atma töreni, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Malatya Belediyesi Nikah Sarayı, Fahri Kayahan bölgesinde inşa ediliyor. Yeni nikah sarayında 1300 metrekare genişliğinde 750 kişilik büyük salon ile her biri 290 metrekare ve 185 kişilik olan 2 adet küçük salon yer alacak. Büyük salonda yemekli nikahlara olanak sağlanırken, küçük salonlar  törenli nikahlara imkan tanıyacak niteliğe sahip olacak. Ayrıca, törensiz nikah kıymak isteyenler için de 55 metrekarelik bir salon ayrılmış bulunuyor.

Nikah sarayının arka cephelerine 8 adet dükkan yerleştirilmiş, bu dükkanlarda yemek ve düğün organizasyonlarına ait işyerlerinin kurulması hedefleniyor. Dükkanların ön taraflarının modern üst düzenlemeleriyle birlikte bina arkadaki havuzlu meydana açılıyor. Nikah sarayında bir veranda ile bu meydana açılan bir kafeterya bulunuyor. Kafeteryanın sair zamanlarda da bulvara bir hareketlilik katması bekleniyor. Binaya hizmet veren 150 araçlık bir otopark alanı da olacak.

Başkan Çakır: Şehrin sembol eserleri arasında yer alacak

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, farklı mimarisiyle nikah sarayının Malatya’nın sembol eserleri arasında yerini alacağını belirterek, “Bu projeyi Malatya’ya kazandırmanın heyecanını tüm vatandaşlarımızla birlikte paylaşmak istiyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla düzenlediğimiz temel atma törenine tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

Mimari özellikler

Nikah sarayının plastik etkisi, cephe unsurları tasarlanırken, zeminde 4100 m2 alan kapsayan bu büyük binanın olabildiğince hafif, hantal olmayan, estetik aynı zamanda ihtişamlı bir bina olarak algılanması amaçlandı.

Günümüzde modern mimaride son nokta olan çelik taşıyıcılı kabuk sistem estetik bir anlayışla birleştirildi. Taşıyıcı sistem salt ayakta tutan değil, mimari imgeyi oluşturan unsurlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra kültürümüzün çok önemli bir parçası olan nikah ve düğün merasimlerinin geleneksel simgeleri beyaz renk, cephede söve elemanları, sütunlu geçişler kullanılarak bir sentez oluşturuldu.

malatyaguncel.com


 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle