Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Kürecik Radar Sistemi Malatya İl Genel Meclisi'ni Ikiye Böldü

KÜRECİK ÜSSÜ MALATYA İL GENEL MECLİSİNİ BÖLDÜ

MALATYA  - Malatya'da Kürecik köyünde kurulan NATO Erken Uyarı Radar Sistemi'nin bulunduğu tesisi Malatya-Kayseri karayoluna bağlayan 3 kilometre uzunluğundaki irtibat yolunun, Malatya İl Özel İdaresi envanterine kaydedilmesi ve onarımının İl Özel İdaresi tarafından yapılması konusunda meclise gönderilen teklif, tartışmalara neden oldu.
Malatya İl Genel Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda; İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gergin dakikalar yaşandı. Malatya’da Kürecik köyünde kurulan NATO Erken Uyarı Radar Sistemi’nin bulunduğu tesisi Malatya-Kayseri karayoluna bağlayan 3 kilometre uzunluğundaki irtibat yolunun Malatya İl Özel İdaresi envanterine kaydedilmesi ve onarımının İl Özel İdaresi tarafından yapılması teklifinin görüşülmesi esnasında, meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı.
Konunun meclis gündemine taşınmasıyla birlikte AK Parti ile CHP'li İl Genel Meclisi üyeleri ikiye bölündü. Söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Vahap Altınok, "Söz konusu olan yerde NATO ve ABD bayrağı vardır. Köylülerimize götüreceğimiz yollardan ve hizmetlerden keserek buraya asfalt yapılmasını şiddetle kınıyor ve karşı çıkıyorum" diye konuştu.
AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Ali Doğan ise, "Arkadaşımız NATO ve ABD bayrağının burada olduğunun farkına yeni mi vardı" diyerek, Altınok'a çıkıştı. Yolun 3 kilometreden ibaret olduğunu ifade eden Doğan, "Biz 2 bin, 5 bin metrelere müsaade ediyoruz ve NATO buraya kadar geliyor da, 3 kilometreye mi müsaade etmeyeceğiz? Yani bütün karayolları, bölünmüş yolları geçmelerine müsaade ediyoruz da, şu 3 kilometre mi sorun olacak? Kendi düşüncelerinin paralelinde olan rahmetli Bülent Ecevit'in Bush karşısındaki duruşuyla, bizim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Obama'nın karşısındaki oturuşunu bir mukayese etsinler, kimin emperyalizme boyun eğdiğini çok iyi anlayacaklar" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ortam daha da gerilirken, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Naki Düzova da, "Deniz Gezmiş orayı protesto ettiğinde asıldı. CHP hiçbir zaman emperyalizme boyun eğmedi" görüşünü savundu.
Bunun üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Genel Meclisi'ne gelen konuyu bir defa daha okudu. Şavata'nın konuyu tekrar okumasının ardından söz alan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Mengüç, "Biz sizin gibi düşünmüyoruz. Sizin gibi konuşmayacağız" dedi.
Naci Şavata tartışmalar eşliğinde, konunun detaylı olarak görüşülmesi için AR-GE Komisyonu'na gönderilmesini oyladı. Konu oy çokluğuyla kabul edilirken, CHP’li üyeler ret oyu kullandı.

MECLİSTE, İL ÖZEL İDARESİ’NE AİT İŞ MERKEZİ’NİN SATILMASI KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Malatya İl Genel Meclisi Ocak ayı oturumunda Hüseyinbey Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti İl özel İdaresi’ne ait iş hanında bulunan tüm, iş merkezi, banka büfe gibi yerlerin satışı konusu görüşüldü.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Orası boşaltılıyor. Kiracılar borçlarını ödemedi ve hacze düştüler. Altın Kayısı Oteli’nde olduğu gibi boşaltılıp toptan satılması düşünülüyor. Buradan gelecek para kırsalda kullanılacak. Valimiz buranın toptan sayılamaması durumunda esnek bir karar alarak parça parça satılması ile ilgili görüşlerini bizimle paylaştı. Kararımızı bu yönde alacağız. Tamamı boşaltılacak ve az bir yer kaldı. İçinde kiracı var diye kimse gelip almıyor. Almazlarsa da bölüm bölüm satacağız” dedi.
CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, “Bölüm bölüm satılmasının fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Bu şekilde satılırsa bazı yerler atıl kalır. Göze gelen yerler satılır. Özel İdare’nin bölüm bölüm satışta zarar edeceğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, “Zaten oradaki birkaç yerin satışı muhammen bedeli karşılıyor. Bu nedenle diğer kalan yerlerinde biraz daha düşük fiyata çekilmesi sağlanabilir” diye konuştu.
İş Merkezi’nin Toptan satılması eğer satılmazsa muhammen bedelinden daha fazla gelir getirmek kaydı ile teker teker satılması olmak üzere meclis iki teklif üzerinde durdu. Yapılan oylamada toptan satılmaması halinde iş yerlerinin teker teker satılması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.


malatyaguncel
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle