Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Köylünün Sözü Para Etmedi!

Malatya'da, merkeze bağlı Karagöz köyünün sakinleri, buraya kurulması planlanan taş ocağını istememelerine rağmen çalışmaların yeniden başladığını söylediler.

Malatya merkeze bağlı Karagöz Köyü’ne 1 km mesafede kurulmak istenen taş ocağına karşı köylülerin tepkisi sürüyor. Taş ocağının faaliyete geçmesi halinde köyde yaşamın biteceğini savunan köylüler, ''Devlet ya bizi buradan kaldırır ya da taş ocağını’ diyerek hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını ifade ederken,şirket yetkilisinin operatör ve iş makinelerinin yeniden çalışmaya başladığını söylediler.

Konuyla ilgili olarak köylülerden Mehmet Karagöz şöyle konuştu: ''Biz bu köyde doğduk büyüdük. Bir köylü olarak bizim bu Karagöz Köyü merkeze 7 km. Geçimimiz hayvancılık ve üzüm bağı. Başka bir geçim kaynağımız yok. Eğer siz bir yeri yapmak istiyorsanız, bunları göz önüne almadan nasıl ruhsat veriyorsunuz. Köylüye danıştınız mı? Yok. Vatandaşa danıştınız mı? Yok. Muhtara danıştınız mı? Yok. Kimseye danışmadan neye göre karar verdiniz. Ruhsatı alıp geliyor taş ocağı kuruyor. Bizim hayvanlarımız o bölgede yaşıyor. Hayvanları alıp oraya nasıl götüreceğiz. Eğer hayvancılığı öldürmek istiyorsanız bir şey diyemeyiz. Madem bu köyü öldürmek istiyorsunuz, devlet bu köylüye bir yer versin, biz oraya taşınalım. O zaman burada ne yapıyorlarsa yapsın. Bize yer vermezlerse, biz gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz. Ama hayvancılığımızı öldüreceklerse, bir şirkete iş imkanı vereceklerse gelip köylünün koluna kelepçe takıp götürsünler. Çünkü bir aydır işimizi gücümüzü bırakıp bu işin peşine takıldık. Valimiz, milletvekillerimiz bu işe el atsın ve buranın ruhsatı durdurulsun.  Şirket, taş ocağı ruhsatı almış, vali bey geçici durdurmuş ama ne kadar sürer onu bilmiyoruz. Milletvekilleri seçim zamanı gelip sürekli oy istiyorlar. 3 ü muhtarımızı aramış ama Ömer Faruk Öz ve Öznur Hanım hiç ilgilenmediler. Bizzat davet ettik, Pazar günü yaptığımız eyleme davet ettik. Ama Öznur Hanım, Gaziantep’te programı nedeniyle gelemeyeceğini söyledi ve muhtarımızı da aramadılar. Halbuki seçim zamanı bu milletvekillerimiz Karögöz köyünden çıkmadı.  Beydağı’nın gözbebeği. Doğalımızı öldürmeye kalkışırlarsa kanunu yollardan elimizden geleni yapacağız.''

Muhtar Haydar Küllü, köye 1 kilometre uzaklıktaki alana kurulacak taş ocağının üzüm bağlarına zarar vereceğini ileri sürdü. Muhtar Küllü, " Bu kurulan taş ocağının bin 250 metre yakınından köye su getirilecek. Taş ocağındaki patlamalar burayı da etkileyecektir. Ayrıca hayvanlarımızı suladığımız bir su kaynağımız daha var. Taş ocağına 600 metre uzakta. Burası da zarar görecek" dedi.

malatyaguncel.com


 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle