Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Malatya’ya Iki Yeni Kayısı Anıtı Kazandırıldı
Malatya Belediyesi tarafından, Dünya Kayısı Başkenti Malatya’ya iki yeni kayısı anıtı kazandırıldı.
 

Özellikle turizm açısından büyük öneme sahip anıtlar, Malatya’nın tanıtımına  da katkı sağlayacak.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları, bazı daire müdürleri ve basın mensuplarıyla birlikte çevre yolundaki alt geçitlerin üzerine yapılan anıtları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Çevre yolunda genişletme ve düzenleme çalışmaları yaptıklarını anımsatan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’mız merkezindeki toplu taşımadan kaynaklanan yoğunluğun bir kısmını  çevre yoluna vereceğiz. Çevre yolu daha önce gerçekten çok kullanılmayan, sadece şehirlerarası geçiş için kullanılan bir yoldu. Şu anda burayı Malatya’mızın önemli merkezlerinden biri haline dönüştürüyoruz” dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

15 dönümlük alan kazandırdık

Başkan Çakır, çevre yolu civarındaki atıl alanları  Malatya’ya kazındırdıklarını anlatarak şunları söyledi:

“Öncelikle, şehirler arası yolun yer altına alınmasıyla birlikte buranın üzerinin kapatılmasıyla geliştirdiğimiz projemizi uyguladık. Burada şehrin iki yakasının bir birinden kopuşunu engellemiş olduk. Çevre yolu altı-çevre yolu üstü ayrışmasını ortadan kaldırdık. Böylece Malatya’mıza 7 dönümlük bir alanı kazandırdık. Bununla birlikte yine kot farkından kaynaklanan atıl bir bölgemiz vardı. Adliye ve Maliye hizmet binaları tarafındaki bu alana kapalı otopark yaptık. 5.5 dönümlük kapalı otoparkın üstü ise otobüs durağı olarak düzenleniyor. Yine eski Tapu Müdürlüğü binasının önündeki bölgede otobüs ve minibüs durakları yapacağımız bir alan oluşturduk. Şire Pazarı’nın hemen ön kısmını genişlettik. Yani dolayısıyla burada baktığımız zaman toplamda 15 dönümlük bir alanı şehrimize, kazandırmış olduk.”

İki adet kayısı anıtı

Başkan Çakır, Çevre Yolu üzerinde sürdürülen düzenlemelerin yanı sıra kavşaklara iki adet kayısı  anıtı monte edildiğini kaydederek, “Bu anıtlar, Malatya’mız için önemli. Hangi şehre giderseniz gidin şehirde öne çıkan değerlerin anıtlaştırıldığını görürsünüz. Özellikle şehrimize gelen ziyaretçilerimize şehrimizin görsel güzelliğini yansıtabilmek, Malatya’mızın kayısıya verdiği önemi gösterebilmek adına bu anıtlarımızı yaptık. Dolayısıyla atıl olan çevre yolunu yaşayan, canlı bir hale dönüştürüyoruz. Aydınlatmasıyla, kaldırım çalışmalarıyla, alt yapı çalışmalarıyla, kavşak düzenlemeleriyle burası Malatya’mızı önemli ölçüde rahatlatacak ve Malatya’mızın güzelliğine ve gelişmesine bir değer katacak. Burada bir ana merkez oluşturuyoruz. Altgeçidin üstünü kapatarak oluşturduğumuz yerlerin üzerlerine peyzaj uygulamaları yaparak güzel alanlar oluşturacağız. Burada birçok etkinlik yapılabilecek hale gelecek” açıklamasında bulundu.

Şehir merkeziyle çevre yolunu bütünleştireceğiz

Çevre yolu üzerindeki çalışmaların Battalgazi kavşağından başlayıp Beylerderesi’ne kadar devam eden çalışmalar olduğunu aktaran Başkan Çakır, “Kayısı anıtlarının olduğu alandaki çalışmalar bütün bir projenin sadece bir parçası. Bu proje, temelde bütün olarak Akpınar bölgesinde yaklaşık 2400 esnafımızın olduğu alanın yayalaştırılması, Bakırcılar Çarşısı, Şire Pazarı ve çevre yolundaki bu düzenlemeleri kapsıyor. Çalışmalar tamamlandığında, şehir merkeziyle şehir geçişini boydan boya bir proje kapsamında bütünleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Başkan Çakır, anıt eserleri yaygınlaştıracaklarını  da belirterek, “Şehir giriş ve çıkışlarımıza çok daha farklı daha büyük anıtlar yapacağız. Malatya’mızın kimliğini yansıtan anıtları hem şehrin doğusuna hem de batısına yerleştireceğiz. Batı tarafındaki diğer kavşaklara da bunu yaygınlaştıracağız” dedi.

malatyaguncel.com


 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle