Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Milletvekilleri Ağzımıza Bir Parmak Bal çalarak Bizleri Kandırıyorlar
Arguvan ilçesinde tarım alanlarının sulanması amacıyla 1994 yılında projesi yapılan Yoncalı Barajı 8 hükümet eskitmesine rağmen halen tamamlanamadı.

BU ÖDENEKLE ZOR BİTER!

Arguvan ilçesinde tarım alanlarının sulanması amacıyla 1994 yılında projesi yapılan Yoncalı Barajı 8 hükümet eskitmesine rağmen halen tamamlanamadı.

TAMAMLANMASI İÇİN 430 MİLYON TL GEREKİYOR

Arguvan bölgesinde yapılan son revizyon çalışmaları neticesinde yaklaşık 190 bin dönümlük alanın sulamaya alınmasının planlandığı Yoncalı projesi 1994 yılında Tansu Çiller başkanlığındaki 50’inci hükümet tarafından yapıldı ve temeli ise 1996 yılında atıldı. 8 hükümet geçti ne yazık ki projenin ancak yüzde 25’i bitti.Projenin tamamlanması için yaklaşık 430 Milyon TL’ye ihtiyaç var.

2013 YILINDA 15 MİLYON TL ÖDENEK AYRILDI

Proje’de geçen yıl sonuna kadar 33 Milyon TL tutarında harcamanın gerçekleştirildiği ve 512 Milyon TL tutarındaki proje için 2013 yılında sadece 15 Milyon TL ödenek ayrıldığı öğrenildi. Bu durumda bu projenin de bitim süresinin uzayacağı kaydediliyor. DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy konuyla ilgili olarak ‘‘Yoncalı Barajı’nın projesi yenilendi.Temeli 2013 yılı içerisinde atılacaktır.’’dedi.

“AĞZIMIZA BIR PARMAK BAL ÇALARAK BIZLERI KANDIRIYORLAR”

 “Yoncalı rüyası yıllardır köyümüz için karanlık bir sayfa oluşturdu” diyen Arguvan ilçesine bağlı Yoncalı köyünün köy muhtarı Mehmet Ali Teker ‘‘Yoncalı Barajı’nın yapımı tam bir problem yumağına dönüşmüş durumda. Müteahhit firma ile mahkemelik olunması sebebiyle köyümüzü birebir ilgilendiren bu projede bir arpa boyu yol alınamaması maalesef düşündürücü. Zamanında köyümüzün arazileri istimlak edildiği için akrabalarımız köylerini terk etmek zorunda kalmıştır. Yoncalı Barajı konusunda her sene bizler uyutuluyor, şu anda hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Yetkililer ya bu barajı yapsınlar ya da bu barajın projesini iptal etsinler. Milletvekilleri yapılacak diyerek,ağzımıza bir parmak bal çalarak bizleri kandırıyorlar.

Benimde devlete olan güvenim azalıyor yani bizi devlet yok sayıyor.Baraj yüzünden en büyük sıkıntımız ilgili kurumların ev,ahır kısacası hiçbir inşaat yapmamıza izin vermemesidir.Tapulu arazilerimize dahi ev yapamıyoruz bu durum bizlerin yok sayılması değil de söyleyin nedir Allah aşkına!.100 yıllık evlerde oturuyoruz devlet izin vermediği için evlerimiz dökülüyor,yatırım yapılmayan köyümüzde her geçen yıl nüfus düşmektedir’’ dedi.

“YILLARDIR IKI BEKÇIYE MAAŞ VERILIYOR”

Barajın yapılmaması yüzünden deredeki su seviyesinin de azaldığını ve ancak yağışlarla kısmi olarak deredeki su seviyesinde ara ara artış olduğuna dikkat çeken muhtar Teker,‘’18 yıl önce köyümüzde bu barajın temeli atıldı ama gelin görün ki hiçbir çalışma yapılmadı ve yıllardır iki bekçiye maaş veriliyor.

Barajın yapılması önündeki en büyük engel olarak bize ödenek yokluğunu söylediler. Artık bu proje için mertçe birileri çıksın gerçeği açıklasın. Yoncalılar kilometrelerce laf edip bir arpa boyu iş yapmayanları çok gördü. Yoncalı’ya bir arpa boyu laf edip kilometrelerce yol yapan vekiller lazım’’ifadelerinde bulundu

ÇAT BARAJININ YAPIMI 28 YIL SÜRDÜ

Diğer yandan, Malatya’da temeli dönemin başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atılan Boztepe ve Kapıkaya barajları için 2013 yılında 16 Milyon TL ödenek ayrıldığı kaydedildi. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırları arasında 28 yıldır yapım çalışmaları devam eden Çat Barajı için ise bugüne kadar 145 milyon 452 bin TL kredi temin edildi ve projeye 693 Milyon TL harcama gerçekleştrildi.2013 yılı için ise 1 milyon TL ödenek ayrıldı.(Malatya Sürmanşet)


malatyaguncel.com
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle