Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Valilik Projesine Darbe!

Malatya’da küçük tekstil işletmelerine tahsis edilmek üzere Valiliğe devredilen, tapuda Dernek Mahallesi’ne kayıtlı ancak Fırat Mahallesi sınırlarında bulunan Tekel’e ait deponun tahsisinin iptal edildiği ve deponun özelleştirme kapsamına alınmasına karar verildiği bildirildi. Bu işlemin, Malatya Valiliği’nin 4 bine yakın kişiye istihdam sağlama projesine de darbe vurulması anlamına geldiği belirtiliyor.

Malatya’da tapu kayıtlarına göre Uçbağlar ve Dernek Mahallelerine kayıtlı Tekel’e ait tütün depoları, Valilikçe yapılan girişimler sonucu, Valiliğe tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesine devredilmişti. Malatya Valiliği de, bu depoları, küçük tekstil işletmelerine tahsis edip istihdam sağlama projesini harekete geçirmiş, eski Vali Ulvi Saran, bu işletmelerde 4 binin üzerinde istihdamın sağlanacağını bildirmişti.

Bu depolardan, Fırat Mahallesi’nde bulunanın (Dernek Mahallesi’ne kayıtlı) Valiliğe devrine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararının iptal edildiği bildirildi. 

Resmi Gazete’de yayınlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına göre, mülkiyeti Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.’ye ait iken, kurulun 22 Kasım 2010 tanihli kararıyla Malatya Valiliği’ne tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesine devrine karar verilen 16 bin 773 metrekare yüzölçümüne sahip alanın, üzerindeki binalarla birlikte devir ve tahsisine ilişkin kararın iptal edildiği, bu taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alındığı kaydedildi. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın isteği doğrultusunda Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca alınan tahsis iptali ve özelleştirme kapsamına alınması kararının, burada faaliyet gösteren firmaların tasfiye edilmesi anlamına geldiği belirtilirken, Malatyalı siyasilerin bu konudaki tepkilerinin ne olacağı merakla beklenmeye başlandı.


malatyahaber
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle