Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Milletvekili Çalık, Malatya'ya 4 Cezaevi Yapılacağını Bildirdi

MALATYA  - Çalık yaptığı yazılı açıklamada, il merkezine yapılması planlanan 3’ü kapalı 1’i açık olmak üzere toplam 4 cezaevinin kurulacağı yer olarak belirlenen Akçadağ Güzyurdu köyündeki mera ve taşınmazların hazine adına geçirilmesini müteakip Adalet Bakanlığı'na tahsisinin yapılacağını bildirdi. Taşınmazlarla ilgili Bakanlığın Teknik İşler Dairesi Başkanlığı'nın proje çalışmalarına başladığını ifade eden Çalık, Malatya'da 2 adet orta güvenlikli L tipi; 1 adet 492 kişilik yüksek güvenlikli; 1 adet 400 kişi kapasiteli açık cezaevi kurulacağını kaydetti.
Malatya'daki mevcut kapalı ceza infaz kurumunun 167 bin 559 metrekare arsa üzerine kurulu olduğunu ve E tipi formunda 590 kişiyi barındırdığını belirten Çalık, 1983 yılında kurulan binanın son 10 yıl içinde arka tarafına iş atölyeleri ile spor alanları yaptırıldığını anlattı.
Malatya Cezaevi'ndeki kapasite fazlalığının farkında olduklarına dikkat çeken Çalık, şunları kaydetti:
"Malatya'daki cezaevi kurumlarımızla ilgili olarak Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı yöneticileri ve başsavcımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 4 adet cezaevinin yapımı yatırım programına alındı. Bunlardan ikisi orta güvenlikli L tipi; biri yüksek güvenlikli ve biri de açık cezaevi olacak. 4’ünün kurulacağı alan olarak Akçadağ mıntıkası belirlenmişti. Bu mıntıkada bulunan taşınmazların hazine adına geçirilmesi için Bakanlığımız; Valiliğimizden İl Tarım Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunmasını talep etti. Bu işlem tamamlandıktan sonra, Bakanlık kendi üzerine tahsis gerçekleştirecek ve sonrasında da cezaevlerimiz hızlı ve gayretli bir çalışmayla inşallah planlanan sürede tamamlanacak. Yeni cezaevlerimiz, mevcuttaki yığılmaları hafifletmekle kalmayacak; 2 bin infaz memuruna da iş kapısı açılacak."
Öznur Çalık, konuyla ilgili yaptıkları görüşmeler süresince verdikleri destek için; Adalet Bakanı, Bakan Yardımcısı ve Müsteşar başta olmak üzere tüm bürokratlara teşekkür etti.
Malatya’ya yapılacak yeni adliye sarayı için de, Yeşilyurt’ta yer tahsisi yapılma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Çalık, infaz memurları için yapılması planlanan lojman projesinin ise masada olduğunu açıkladı.


malatyaguncel.com
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle