Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
MALATYA BÜYÜKŞEHİRE HAZIRLANIYOR

2014 Yılında yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Malatya’da hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ederken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ilçeleri gezmeye başladı.

 
Geçtiğimiz gün merkez Özal Köyü’nü gezen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arguvan ilçesine ziyarette bulundu. Başkan Çakır’ın Arguvan gezisine, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Eyüp Sağlam, Hacı Bayram Yılmaz, İdris Boztaş, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri de katıldı.

 
Başkan Çakır ve beraberindekiler ilk olarak Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır burada yaptığı konuşmada Malatya’nın son yıllarda gerek şehirleşme ve gerekse de sanayileşme, eğitim ve sağlık gibi alanlarda hızlı bir gelişme gösterdiğini belirterek, Büyükşehir statüsüyle birlikte yeni bir sürecin başladığını söyledi. Çakır, “Malatya bölgemizin en önemli illerinden bir tanesi. Bu durum Büyükşehir statüsüyle birlikte ciddi bir ivme kazanacak. Bu süreç içerisinde de birtakım ön düzenleme çalışmaları yapılıyor. Bu çerçevede arkadaşlarımızla birlikte imar ve alt yapı ile ilgili olarak Malatya’nın ilçe ve beldelerini ziyaret edeceğiz. Fikir alışverişinde bulunup, raporlar hazırlayacağız. Yaptığımız çalışmaların temel amacı Malatya’nın Büyükşehir statüsüne hazır olarak girmesi. Bu ziyaretlerimizin ilkini Arguvan’dan başlattık” dedi.

 
Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay ise, yaptığı konuşmada, Arguvan ilçesinde tarım ve hayvancılığın yoğun olduğunu belirterek, bu yıl ihalesinin yapılmasını bekledikleri Yoncalı Barajı ile tarım arazilerinin büyük bir bölümünün sulanacağını söyledi. Arguvan’ın kültür ve sanat alanında da önemli bir ilçe olduğunu kaydeden Oktay, “İlçemiz, türküleriyle, kültürel değerleriyle meşhur bir ilçe. Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte, ilimizin tanıtımına büyük bir katkı sağlayacaktır” dedi.

 
Başkan Çakır ve beraberindekiler daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Muhtarların da hazır bulunduğu Ziyarette başkan Çakır, Büyükşehir süreciyle ilgili bilgiler vererek toplantıya katılanlardan gelen soruları da yanıtladı.

 
AK parti Arguvan ilçe başkanı Kudret Kılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Çakır ve beraberindekilere teşekkür etti.

 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet daha sonra Arguvan Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hüseyin Taştan’ın rahatsızlığı dolayısıyla Belediye Başkan Vekili Ali Ekber Aslantürk’ün karşıladığı heyet, Belediye toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi. Arguvan Belediyesi Başkan Vekili Aslantürk, Başkan Çakır’ın ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Büyükşehirle birlikte yatırımların artmasını beklediklerini söyledi.

 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile beraberindeki heyet, daha sonra çarşıyı gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip, görüş alışverişinde bulundular.


malatyaertv.com
 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle