Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
Malatya İş Dünyası > Sektörel Görüşme
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
(Mehmet YILDIZ)
 

Malatya iş Dünyası ekibi olarak Elazığ yolu Yimpaş Karşısı Anadolu Lisesi yanında faaliyet gösteren Ayyıldız Kapalı Halısaha  Ceolarından Mehmet Bey ile söyleşi yaptık. Söyleşimizden alıntılar şöyle;

- Mehmet bey halısaha sektörünü yakından bilen biri olarak sizce halısahaların topluma faydaları nelerdir?

- Öncelikle belirtmek isterim ki halısaha işletmecileri olarak biz aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu gibi faaliyet gösteriyoruz. Spor yapan bireylerin kötü alışkanlıklara, kötü arkadaşlara ara verdiği toplum için daha yararlı fertler olduğu istatistiki olarak açıktır. Bireyin beden ve ruh sağlığı için her gün spor olmazsa olmazlardan, bu yönü ile düşünüldüğünde az önce de dediğim gibi halısahaların bir çok sivil toplum kuruluşundan daha aktif işlevsel faaliyetleri bulunmaktadır.

- Mehmet bey halısaha sektörü olarak karşılaşılan sorunlar nelerdir?

- Halısahalar yapım aşamasında güçlü bir sermaye birikimine ihtiyaç duymakta bu sebepten ötürü öz semayenizin yüksek olması gerekmektedir. Bu da çoğu zaman karşımıza sorun olarak çıkmakta bunun yanı sıra yapım aşamasında kalifiyeli personel eksikliğini, ilgili belediyelerden ve resmi kurumlardan gerekli izinler için tamamlanması gereken yasal prosedürleri sıralayabiliriz. İşletim aşamasında ise halısahada kullanılan zeminin çok çabuk yıpranmasından dolayı katlanılması gereken maliyet ve yıpranma oranlarının çok yüksek olması sıralanabilir.

- Mehmet bey sizce halısaha sektörünün gelişimi için neler yapılmalıdır?

- Öncelikle halısaha yapımına uygun alan için yasal mercilerin teşviki çok önemli. Teşvikler sadece uygun zemin için değil yapım ve faaliyet aşamasındada olmalı diye temenni ediyorum.

- Size yakın biri olarak; son 1 yıl içerisinde Ayyıldız Halısaha'nın yanısıra Ay Işığı Halısahasını da açtığınızı biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda Malatya yada çevre illerde benzeri yeni halısaha girişimleriniz olacak mıdır?

- Yukarıda belirttiğim gibi halı saha kurulumu ve işletimi bakımından ciddi şekilde maliyet gerektiren bir sektör. Son zamanlarda bu şekilde biraz yorulduğumuzu ve bir müddet ara vermenin doğru olduğunu düşünüyorum. Artık meydanı birazda gençlere bırakmanın zamanı geldi sanırım. 

- Son olarak gençlere tavsiyeleriniz var mıdır?

- Biz Ayyıldız ve Ay Işığı Halı Saha ekibi olarak onlara nezih bir ortamda güzel zaman geçirebilecekleri sosyal tesisler sunuyoruz. Biz yada bu doğrultuda hizmet veren diğer spor tesisleri farketmeksizin spor ile içi içe sağlıklı bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum. 

- Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Halı Saha sektöründe sizin gibi gelişime açık, temel ilkesinde hizmet etmek olan birini görmek bizleri de çok mutlu ediyor.

- Ben teşekkür ediyor Malatya İş Dünyası (Firma Rehberi) olarak çıktığınız bu yolda  sizlere başarılar diliyorum.

Malatya iş Dünyası ekibi olarak başka bir söyleşide buluşmak dileğiyle....

 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle